31 januari 2022

Två vinter-turister i Vadstena

Idag åkte vi på en liten utflykt till Vadstena. Parkerade bilen mellan Munkklostret och Birgittasystrarnas Kloster som ligger alldeles intill Vätterns strand i Vadstena. En skön promenad i solens underbara ljus, nästan helt vindstilla idag och vackert. Vilken lyx att spontant kunna åka iväg så här en helt vanlig måndag =) Gillar livet som deltidspensionär! 
Solen värmde men i skuggan var det ganska kyligt. Vättern såg isande kall ut och kyler säkert ner luften här. Härifrån ser vi Nässja, en halvö som sticker ut i Vättern, söder om Vadstena.
Vi gick till Torget och satte oss på en bänk i solen, åt våra lunchmackor och drack te. Två hungriga kajor gjorde oss sällskap. Kände oss som riktiga turister när vi packade upp termos och mackor ur ryggsäcken.
Gick sedan på gågatan med alla fina små butiker. I dessa smitt-tider kände vi inte för att gå in i någon butik. Det här ser ut som en jättefin blomsterbutik, fint med så mycket blommor och växter utanför butiken.
Det här är också en fin butik med mycket snygga inredningsprylar och ett stort sortiment te. Men, vi gick inte in här heller. Det fick räcka att fönster-shoppa idag.
När vi var på väg tillbaka till bilen ringde Arwid och sa att hela familjen gärna kommer och hälsar på till helgen, om vi alla är friska. Jag kände på mig det redan i morse när jag vaknade =) De kommer onsdag eller torsdag och stannar till söndag eller måndag. Så underbart härligt och roligt att träffas och vara tillsammans igen =) Jag jobbar visserligen onsdag och torsdag men på torsdag åker Lotta och Lo till Linköping och grattar Lottas pappa, då kan Arwid sitta här och jobba i lugn och ro. Övriga dagar kan vi umgås hela tiden =) 

Sedan åkte vi hemåt men stannade i Gripenbergs Gårdsbutik i Skänninge och handlade potatis, mjöl, havregryn, honung, rapsolja och några olika drycker från Brunneby Musteri.

Inga kommentarer: