16 september 2024

Sol, strand, sjukbesök och en superbra bok

Igår eftermiddag var jag på stranden igen, läste bok, åt en banan och drack grönt te med smak av äpple. Mysigt!
Nu har jag läst ut andra boken i "Läslustan". Boken heter "JAG" som ni ser och är en roman om Karin Larsson d.v.s. Carl Larssons fru. På baksidan av boken står det "JAG är en fiktiv skildring av en av Sveriges största kreativa ikoner. Det är en berättelse om konstnärskap, kärlek och att förlora sig själv till förmån för någon annan." Författaren heter Ulrika Ewerman. 

Jag tyckte om boken, välskriven  och intressant. Jag blev så intresserad av Karin och Carl Larsson att jag började titta på en dokumentär om dem från 2023 på SVT.

Idag har jag, efter önskemål, gjort en stor veg. lasagne som jag sedan cyklade med hem till Arwid, Lotta, Lo och Tuva. De har alla fyra haft magsjuka med feber i helgen och efter en sådan pärs blir man ganska så rejält matt och medtagen. Skönt att jag kunde hjälpa till med en matleverans. En liten insats från mej som betyder mycket när man är sjuk. Jag ställde maten utanför dörren och pratade lite med dem utomhus.

Sedan kom den här bilden från Lotta, Tuva hade ätit två portioner lasagne och sedan somnat i sin vagn med boken i händerna. Tuva var den som insjuknade först och är piggast av dem nu.

På vägen hem tog jag cykelvägen utmed havet. Stannade vid den sydligaste delen av Apelviken en stund. 

I eftermiddag blir det ett besök på bokhandeln för att byta bok i "Läslustan". Kanske blir det en tur till stranden också, vi får se. Det är sol och ganska varmt och skönt ute.

Önskar er alla en fin september-vecka!

Hälsningar och kram från Kerstin 💛

14 september 2024

Blommor och sol

Vaknade till en solig och krispig lördag-morgon =) 

Fick lust att göra fina blombuketter och cyklade därför till Varbergs Torg och köpte dahlior i rosa och aprikos. Gjorde sedan buketter till fyra vasar med dahlior från torget och mina egna dahlior. Superfint och vackert blev det!

Köpte också en ny eucalyptus till min ljuskrona och den doftar så gott och fräscht. Jag lindar den omkring ljuskronan där den så småningom torkar och håller sig fin ganska länge.

I eftermiddag packade jag ryggsäcken med filt, bok, en banan och termos med te och cyklade till Kåsa-stranden. Hittade en skön plats med lä där jag låg och läste i två timmar ungefär. Sedan blev det lite kyligt och då cyklade jag hem.
Nu har jag suttit på min balkong i eftermiddags- och kvälls-solen, det blev nästan för varmt. Men... det gäller att passa på att njuta av sol och värme så länge som möjligt.

Ha en fortsatt fin helg allesammans!

Hälsningar och kram från Kerstin 🌸🌼🌸🌼 

13 september 2024

Mys- och prat-lunch och vad jag läser

Godmorgon fredag! Vaknar till en solig, vacker morgon. Ligger kvar i sängen en stund och tänker på hur bra jag har det, att jag är frisk och att kroppen fungerar som den ska. Tänker på Adam, Arwid, Lotta, Lo och Tuva - hur härligt det är att vi bor så nära.  

Igår var Arwid här på Lunch. Jag hade fixat panerad torsk med remouladsås, till detta åt vi kokt potatis och en sallad. Så mysigt att ha Arwid här, att hinna prata och vara tillsammans. Detta kommer vi göra fler gånger. Innan han åkte tillbaka till jobbet drack vi te med liten kaka på balkongen.

På eftermiddagen gjorde jag några ärenden i staden och jag gick min motionsrunda. Tittade på ett avsnitt "brittisk krim" i min i-pad. Sedan var det dags att sova.

I bokhandeln har det nu börjat ett nytt läsår i "Läslustan" och jag tänkte skriva lite om böckerna jag läst. Även böcker lånade på Biblioteket hamnar här.

Första boken jag lånade i "Läslustan" blev "Tranorna flyger söderut". Har sett mycket reklam för denna bok men visste inget om handlingen innan jag började läsa.

Boken handlar om en gammal man Bo som bor kvar i sitt hus med sin älskade hund. Bos fru har fått flytta till ett demensboende. Boken handlar om mannens sista veckor och dagar i livet. Han får besök av hemtjänsten varje dag och ibland kommer sonen och barnbarnet. Bo tänker mycket tillbaka på sitt liv och vad som egentligen var viktigt i livet. 

Först tyckte jag boken kändes lite torftig men behållningen var att läsa om hur Bo tänkte tillbaka på sitt liv, vad som hade varit viktigt och gett livet mening. Tror att boken kan väcka många tankar hos läsaren.

Kan verkligen rekommendera alla att läsa den.

Önskar alla bloggbesökare en superfin helg! Ta hand om er och hoppas ni kan ägna er åt det ni anser är viktigt på riktigt!

Hälsningar och kram från Kerstin 🌸🌻🌼

11 september 2024

Trevligt tandläkarbesök och en f.d. Mjölby-bo

I morse cyklade jag hemifrån vid 7.40 för mitt tandläkarbesök. Kom fram i god tid och satt en stund väntrummet. Det kom ett lite äldre par som också satte sig i väntrummet. De hälsade vänligt och började direkt prata med mej på ett trevligt sätt. Som jag skrivit tidigare så blir jag förvånad över att människor verkar så öppna och trevliga här. Kanske är det så att även jag själv blivit mer öppen efter flytten hit?

Tandläkarbesöket gick bra och allt såg fint ut =) Eftersom det var första gången jag var där undrade de var jag gjort mina tidigare tandläkarbesök. Jag berättade om min flytt från Mjölby till Varberg och att jag haft tandläkare i Mjölby i alla år. När jag sedan var klar hos tandläkaren sa hon att jag kommer kallas till tandhygienisten om ett år och till tandläkare om två år. Och vet du, sa tandläkaren, vår tandhygienist kommer också från Mjölby! Sedan kom tandhygienisten Fredrik in och hälsade, vi pratade lite om Mjölby och tyckte nog båda två att det var lite märkligt att helt plötsligt träffa en Mjölby-bo. Ja, världen är liten som  man brukar säja.

Är så tacksam över att Lotta tipsade mej om denna trevliga tandläkarmottagning. 

Kan man vara annat än glad när allt var bra vid tandläkarbesöket, dessutom blivit av med en massa tandsten.

Dagens bilder tog jag efter min motionsrunda idag efter lunch. 

Arwid skulle ju ha kommit på lunch idag men han behövde jobba hos kund i Borås och kommer i morgon i stället =)

10 september 2024

Lite här och nu och framåt

Det var nog sommarens sista bad i söndags när Arwid, Lo, Tuva och jag badade i havet vid "Ankaret". Den här veckan har börjat med lite mer höst-väder. Igår var det mest inneväder men passade på att göra några ärenden i staden när det  var uppehåll. Annars var jag mest inomhus och jag lagade Lo:s och Tuvas docka som från början var Lottas docka.
Idag har det varit tvätt- och stryk-dag. Har även varit och fixat lite i min odlingslåda. Har massor av gurkor på g, även paprikor och chili.

Här är dockan som kom med liggande sjuktransport i söndags. Dockans högra arm sitter löst och även huvudet. 

Transporten gick bra, tillståndet ganska stabilt ändå vid framkomst. Ordinerades vila och sängläge i väntan på åtgärd.

Jag lyckades faktiskt att laga dockan, både arm och huvud hänger med ett tag till. Den här dockan har ju "några år på nacken" men är väldigt omtyckt av både Lo  och Tuva. Det har lekts väldigt mycket henne. Nu är hon i ganska prima skick.

Nu precis kom sms från chefen på Läjeskliniken. Fick frågan om det är OK att jobba onsdagar och fredagar från mitten av oktober och framåt. Jag svarade att det blir jättebra. Känns väldigt bra med lite jobb inplanerat. Det har varit skönt att vara ledig men... det ska bli kul med lite vaccinations-jobb framöver.

I morgon bitti ska jag för första gången besöka tandläkare här i Varberg. Har inga problem med tänderna, vill bara göra min 1½-års-kontroll.

I morgon kommer Arwid hit på lunch om inget oförutsett inträffar. 

Snart dags igen för mina promenadrundor, förra veckan var det för varmt att motionera, sedan var det för mycket regn och sedan finns inget mer att skylla på ;)

Hälsningar och kram från Kerstin 💗

08 september 2024

En rolig och mysig söndag

Idag har Lo varit hos mej nästan hela dagen. En jättemysig dag förstås och inte en enda bild tagen. Vi har lekt en massa, fixat lunch och ätit, fikat på balkongen, lekt ute på gården i skuggan på en filt och tiden gick alldeles för fort. Arwid och Tuva kom framåt eftermiddagen och då cyklade vi till "Ankaret" och badade i havet.Kanske sista badet den här sommaren?

I "Livsstilsverktyget" läste jag idag ett avsnitt om "Hälsa genom acceptans". Man förklarar att acceptans handlar om att ta emot verkligheten som den är, att de händelser som lett till dagens situation inte går att ändra och att vi finner bättre lösningar och tydligare vägar framåt om vi utgår från den faktiska situationen och inte från hur vi önskar eller anser att den borde vara. Jag håller med om detta och känner att det är så jag tänkt i mitt liv. Som jag skrivit tidigare är jag så tacksam över hur helt fantastiskt bra allt ordnat sig för mig. 

06 september 2024

Utflykt till badsjö

Vilka fina varma och soliga dagar vi har nu. Så härligt att kunna ta vara på den här tiden innan det blir höst på riktigt.

Igår morse packade jag badväska, kylväska, fyllde termos med kaffe och cyklade till Lotta (som var ledig), Lo och Tuva (Arwid jobbade). Sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Skällinge badplats, en bilresa på c:a 20 min. En fin liten badplats vid en sjö med klart och fint vatten, sandstrand och bryggor. En liten idyll intill Skällinge kyrka, ladugårdar och vackert böljande, grönskande omgivningar.

Här är vi framme på badplatsen. Skönt med lite grönska omkring så man kan vara i skugga om man vill det. 

Det var ganska kallt i vattnet men vi badade ändå. Mysigt att sitta på stranden och äta lunch. Sedan sov Tuva i sin vagn en stund och då drack vi kaffe med var sin liten kaka, på bryggan i solen.

Det var en jättemysig, fin och rolig dag på stranden vid Skällinge-sjön. I bakgrunden syns kyrkan, ladugårdarna och sjön.

När vi åkte hem stannade vi utmed vägen och köpte var sin glass.

När vi kom hem igen stannade jag kvar på lek i trädgården och middag i uterummet. Framåt 19-tiden cyklade jag hem till mej.

Vilken jättefin dag! Känner mig väldigt privilegierad som får uppleva så mycket fint och roligt.

I helgen blir det sol och bad vid havet på Kåsa-stranden. På söndag kommer Lo till mej, då lunchar vi här hos mej och leker hela dagen.

Ha det bra alla ni som hälsar på här i bloggen!

Kram från Kerstin 🌞 

03 september 2024

Sol, värme, bad, blommor och jag är där jag ska vara

Så här vackert var det när jag gick min motionsrunda igår kväll. Havet och himlen ser olika ut nästan varje gång jag går här. Ingen risk att tröttna på denna ständigt vackra och varierande promenadväg.

Jag som trodde att jag hade badat för sista gången den här sommaren. Idag har jag badat tre gånger! Har varit på stranden efter lunch mellan 14 - 16.30 i gassande sol och värme. Jag var bara tvungen att bada för att svalka mej. Det var verkligen svalkande, gissar på 17 - 18 grader i havet, härligt och uppfriskande. Ovanligt att kunna bada i september, men gjorde det även för ett år sedan.

Vattnade massor i min odlingslåda igår, kanske behöver jag vattna ikväll igen. Har gurka, paprika, persilja, chili, solrosor och min Dahlia som blommar enormt mycket hela tiden. Har plockat mängder av blombuketter och ju mer jag plockar, ju mer blommar den. Även solrosorna blommar väldigt rikligt. Har massor av fina buketter här inne.

Det är fler än jag som gillar blommorna =)

I morgon ska det bli ännu varmare än idag. Jag har det bra som kan vara på stranden och bada hur mycket jag vill =) Jätteskönt att jag är ledig nu när vädret är så fint.

På torsdag eller fredag när Lotta är ledig åker vi och badar i en sjö här i närheten. Kul att få se lite mer i omgivningarna häromkring och jättekul att åka och bada och vara tillsammans.

Känner att jag har landat i mitt nya liv. Jag är där jag ska vara, känner att det känns bra och mitt liv fungerar som det ska. Jag klarar mej och har kommit in i Varbergs-livet. Mycket har jag varit med om de senaste åren men nu är det lugnt, det var hit jag ville komma när jag var i kaos och osäkerhet. En otroligt skön känsla att allt ordnade sig så bra! 

Ha det bra allesammans och ta hand om Er!

Kram från Kerstin 🌻🌻🌻

01 september 2024

Ännu en vacker kväll vid havet

Igår kväll gick jag ut på en promenad över Hästhaga-berget mot havet för att se solnedgången. Går alltid förbi den här fina rastplatsen på berget.
Det var extra vackert i det mjuka kvälls-ljuset.
När jag fotar tar jag oftast flera bilder på samma motiv. Sedan brukar jag välja den bästa bilden som redigeras lite vid behov och övriga kastas. Men... ibland är det svårt att välja bara en bild som ni ser, då får alla vara med =)

Innan jag kommer fram till havet passerar jag den grönskande tunneln.
Framåt hösten faller löven och tunneln är inte längre grönskande.

Nu har jag kommit upp på berget vid Subbe Fyr, min favvo-plats med vidunderlig utsikt över havet.

Vackra spröda gräs-strån som förgrund till havet
Beundrar och förundras
Fångar utsikten åt andra hållet mot Apelviken, Södra Näs och därefter Träslövsläge (Läjet).
Några fåglar flög förbi och gav liv till bilden
Så tacksam över att få uppleva dessa oerhört vackra solnedgångar.
Det är ett mäktigt skådespel, naturens eget skådespel.

Hejdå solen och tack för idag!
Vandrar hem över Hästhagaberget och tittar ut över min stad.
Här är vägen hem, genom grinden och så småningom nedför berget, sedan är jag hemma.

På förmiddagen idag cyklade jag till "Blomsterhavet" och köpte en jätte-fin bukett med bl.a. rosa rosor till Lotta som fyller år idag. Lotta och familjen har varit bortresta i helgen och firat så jag ställde buketten utanför dörren. Buketten stod i vatten och klarade sig säkert bra tills de kom hem.

Eftermiddagen har jag tillbringat på Kåsa-stranden liggande på en filt i bikini. Det har varit varmt och skönt som en sommardag. 

Ikväll blir det nog en promenad igen men utan kameran kanske, vi får se...

Hoppas att ni haft en fin helg allesammans och hoppas att veckan blir bra!

Glöm nu inte att ta hand om er själva och varandra på absolut bästa sätt!

Kram till Er alla från Kerstin 💛💚💙