08 oktober 2008

Oslo



TACK, för fina kommentarer och för fina Grattis-hälsningar till mej på era bloggar!
Nu har vi haft tre underbara dagar tillsammans i Oslo.
Måndag 6/10
Vi (sambo, Ad. och jag) gick hemifrån i måndags morse vid 8-tiden. Tåget avgick kl. 08.12. Efter c:a 1 timma var det byte i Hallsberg. Vi fick vänta där i lite mer än en timma. Sedan åkte vi tåg till Kongsvinger. Därifrån fick vi åka buss till Oslo. Resan gick jättebra. Så skönt att slippa köra/åka bil.
Vi gick direkt till hotellet på Skippergata (ni som känner till Oslo vet vad det är för typ av gata!). Hotellet var lite gammalt och slitet men bra med fin atmosfär. Vi gick ut på sta'n och åt lunch. Ad valde lunchställe så det blev Mac Donalds. Vi kunde sitta utomhus och äta. Soligt och ganska ljummet i luften. Ad. mötte sedan upp sin bror och följde med honom hem. På kvällen möttes vi alla fyra på restaurang Egon där vi satt ute och åt!
Tisdag 7/10
Att fylla 50 är helt OK! Fick jättefin present av sambo. Han vet vad som är snyggt och passar. Efter den goda hotellfrukosten blev det shoppingrunda. Sedan mötte vi A och A. Vi gick till Vigelandsparken som var mycket vacker, imponerande och fascinerande. Jag ska ta reda på lite mer om den parken och sedan berätta om den på min blogg. Därefter lunch tillsammans. Vi som kallades gamlingarna tog sedan Trikken till hotellet och somnade helt utmattade. Sambo som har stegräknare gick lite mer än 16000 steg den här dagen. På kvällen åt vi underbart god mat på en restaurang på Akers brygga. Det var mysigt, trevligt, gott och underbart att få umgås med mina tre killar. Det var min bästa födelsedag!
Onsdag 8/10
Idag har vi tagit det lugnt. Vi väntade på att Ad skulle vakna. Han kom sedan till vårt hotell. Vi checkade ut och besökte sedan ett varuhus med en massa inredningsaffärer. Jag köpte julpynt! Därefter var det dags att gå mot stationen och invänta bussen till Kongsvinger - tåg till Hallsberg - byte för tåg till Mjölby.
Det är roligt att resa och det är skönt att komma hem igen.

Inga kommentarer: