31 augusti 2024

En dag i Göteborg

Det har varit en kul och innehållsrik dag idag. Jättekul och mysigt att träffa Adam.

Jag gick hemifrån mot stationen vid 11-tiden. Tåget gick som planerat exakt kl. 11.33, var framme i Göteborg c:a 12.20. Adam mötte mej vid stationen och vi gick en promenad till Magasinsgatan. Gick in i min favvo-butik "Norrgavel" där det finns massor av fint men gjorde inget inköp. Vi gick sedan rakt över gatan till...

... Fiskbar 17 där vi lunchade. Adam åt fisksoppa och jag åt torsk med en massa goda tillbehör, till denna goda måltid drack vi vatten. Det är en liten, mysig restaurang med bord inomhus och utomhus men inte särskilt många platser. Har varit här två gånger och lunchat och inte blivit besviken, maten är god, jättegod.

Bilden ovan är lånad från restaurangens hemsida

Mätta efter lunchen gick vi vidare till...

... foto-utställningen Planket

som var utomhus utanför Domkyrkan i Göteborg. På "Plankets" hemsida skriver man att det är en utställning med en avslappnad och inbjudande miljö, där man får uppleva en stor bredd av bilder och träffa fotograferna.

Kul och intressant att gå omkring och titta. Jag tycker mest om de bilder där fotografen lyckas förmedla en känsla.

De två bilderna ovan är lånade från "Planket" och "Gbg-fotografen".

Vi gick också in i den vackra Domkyrkan när vi hade tittat klart på alla foto.

Efter foto-utställningen gick vi vidare i staden, kollade i några butiker. 
Sedan blev vi kaffesugna och Adam hittade ett mysigt fik med det långa namnet "Steinbrenner & Nyberg". Det blev var sin mugg gott kaffe och var sin liten tosca-kaka. Sedan följde Adam med mig till stationen där jag tog tåget 15.40 mot Varberg.

En jättefin, mysig och rolig dag tillsammans Adam! Tack!

Ikväll gick jag en promenad till havet och tog bilder på solnedgången. Visar dessa i bloggen i en annan dag. Nu är jag trött och säger Godnatt till er alla. Sov gott!

30 augusti 2024

Livskvalitet

Hade ännu en supermysig, rolig och solig dag igår. Varmt var det också, väldigt varmt. Cyklade till Lotta, Lo och Tuva på förmiddagen (Arwid jobbade). Direkt när jag kom ville Tuva att jag skulle läsa saga och Lo ville att vi skulle rita. Tur att man är en super-farmor och fixar att både läsa och rita samtidigt =) Vi var ute i skuggan i trädgården och lekte, vi åt lunch i uterummet och vi lekte ännu mer. Sedan cyklade vi till Södra Näs Havsbad, Lotta cyklade med barnen i lådcykeln. Vid havet var det svalkande, sköna vindar. Vi lekte i sanden på stranden och vi badade. Arwid kom till stranden när han hade jobbat klart. Så mysigt - högsta nivå av livskvalitet!

Ja, livet är härligt! Det är precis så här jag vill leva mitt liv!

Idag har jag haft en hemma-dag, tagit det lugnt, städat, plockat in blommor från odlingslådan, pysslat om mitt hem och haft en bra dag. Har även tagit en motionsrunda, gick min vanliga runda och avslutade med...

... fotbad i havet i de skummande vågorna. Så skönt det är att ta av tränings-skorna, gå barfota i sanden och rakt ut i havet. Det är livskvalitet, på hög nivå.

I morgon väntar en ny rolig och solig dag, med Adam i Göteborg.

Bloggerskan önskar alla en fin sensommar-helg! Njut och ha det så bra ni kan!

Kram till Er alla 💙💛💙💛

29 augusti 2024

Sol och bad

Idag blir det en cykeltur till "Läjet" med sol och bad tillsammans med Lotta, Lo och Tuva. 

27 augusti 2024

En underbart fin sensommar-tisdag

Något som är väldigt bra med pensionärslivet är att man kan ligga kvar i sängen och "dra sig" en stund när man vaknat på morgonen, man behöver absolut inte rusa upp direkt. I morse gick jag upp vid 7.30 och drack mitt morgonkaffe. Sedan åt jag frukost och därefter tog jag en dusch. Framåt förmiddagen cyklade jag iväg till min frisör där jag hade tid för klippning. Min frisör har salong både inne i Varberg och i hamnen i "Läjet". Idag hade jag min tid bokad i "Läjet". Jag tog cykelvägen utmed havet både dit och hem. På hemvägen stannade jag i Apelviken och tog bilder med mobil-kameran. 

Vilket härligt ljus det var idag med strålande sol över strand och hav. Inte så konstigt att jag älskar att bo här =)

När jag kom hem efter frisörbesöket fixade jag lunch. Hade lite rester från igår som smakade lika bra idag.

I eftermiddag packade jag badväskan och cyklade till Kåsa-stranden. Så skönt att vara på stranden i sol och värme och höra vågorna som rullar in mot stranden. Efter några timmar på stranden blev jag badsugen. Det var lite kallt till en början men så skönt och uppfriskande att bada. Så skönt att vara ledig och kunna njuta av sol och bad när det är fint väder.

Bredvid mig på stranden var de här två fjädrarna nerstuckna i sanden. De såg fina ut! 

Vilken fin sensommar-tisdag idag! Ja, det är fortfarande helt otroligt fantastiskt att få ha det så här bra. 

Det är nu snart ett år sedan jag flyttade in i min lägenhet här i Varberg. Jag trivdes från första stund, direkt när jag klev in i lägenheten. Trivs med mitt hem, med Varberg, med närhet till hav och strand och framför allt närheten till de som betyder allra mest och ni vet vilka det är - Adam, Arwid, Lotta, Lo och Tuva. Det är tack vare dem som jag hamnade här i Varberg och det var Lotta som hittade min lägenhet.

Att ta beslutet att flytta hit från Mjölby har känts rätt hela tiden, men har samtidigt varit omvälvande och en enormt stor förändring. Jag är så glad att jag vågade, att jag litade på min magkänsla och följde mitt hjärta trots att inte veta hur det kommer gå eller hur det kommer bli. Jag har haft världens bästa stöd, pepp, omtanke och hjälp på olika sätt från gänget här, ni vet vilka de är.

Ibland får jag frågan om jag längtar tillbaka till Mjölby. Nej, jag längtar inte till Mjölby. Jag saknar förstås vännerna men jag saknar inte platsen Mjölby. Som tur är kan man hålla kontakt med sina vänner ändå, på olika sätt, trots att jag flyttat.

Hoppas att ni har det bra allesammans! Önskar alla en fortsatt fin sensommar-vecka!

Kram från bloggerskan 💛

26 augusti 2024

Mysig måndag med besök

En superfin och rolig måndag har jag haft =) Arwid, Lotta, Lo och Tuva kom hit på lunch idag. Jag hade fixat vegetariska medelhavsbiffar, till dessa åt vi ugnsbakade rotfrukter med smulad fetaost, en sallad, min egen inlagda gurka och en kall sås gjord på turkisk yoghurt, hackad paprika, rödlök, tomat och lite kryddor. Det smakade bra och alla åt med god aptit. Till kaffe på maten blev det en liten kaka och glass. Efter maten åkte Arwid tillbaka till sitt kontor, Lotta och barnen var kvar hos mej hela eftermiddagen. Tuva sov en liten stund och då satt Lo och jag och ritade och vi lekte med Barbie-dockorna. När Tuva vaknade gick vi ut på lekplatsen. Framåt 16.30-tiden var det dags för Lotta, Lo och Tuva att åka hem. Så mysigt att vara tillsammans, leka och prata!

Tog inte enda bild idag när Arwid, Lotta, Lo och Tuva var här. Har faktiskt inte enda tanke på kameran eller mobilen när de är här, har fullt upp med lek, mys och en massa att prata om.

Tog därför några bilder här hemma ikväll att ha till detta blogg-inlägg.

I morgon förmiddag har jag klipp-tid, underbart. För övrigt har jag inte så mycket planerat i veckan. På lördag ska jag träffa Adam i Göteborg =) Då lunchar vi på stan, troligen på "Fiskbar 17" på Magasinsgatan. Då kan det bli ett besök på "Norrgavel" också, som ligger precis intill. Sedan blir det fotoutställningen "Planket".

Det finns verkligen hur mycket som helst att vara glad och tacksam över!

Ta hand om Er och ha det bra!

Kram från bloggerskan 💛

24 augusti 2024

Mysig lördag med besök

Har haft en supermysig och fin dag idag med besök av mellansyrran Berith med man Anders. 

Jag promenerade in till Varberg city där jag mötte Berith och Anders när de kom i bilen. De är hundvakt hos sin yngsta dotter i Frillesås i helgen och då passade det bra att vi kunde ses idag =)

Vi gick först en runda på torget och sedan till bokhandeln och några andra butiker. Därefter promenerade vi till Fästningsterassen där vi lunchade. Sedan vidare hem till mej och då fick jag en jättefin inflyttnings-present av dem, den jätte-fina ljusstaken som står på bordet. Den lyser så fint!

Sedan behövde Berith och Anders åka tillbaka till hunden som var ensam hemma.

Det var jättekul och mysigt att vara tillsammans idag!

När vi var på torget idag köpte jag en matta till köksgolvet. Har haft en grå matta i köket som är fin men jag kände för lite mer färg. Denna matta i brunt och rosa är som gjord för mitt kök. Köpte den på torget av damen som själv vävt den.

En riktig hederlig och alldeles äkta trasmatta =)

Så fint det blev!

När Berith och Anders hade åkt gick jag min motionsrunda med invigning av nya tränings-skorna. Mina gamla var utslitna och hade gått sönder, har säkert gått många, många mil i dem.

Ha en fin lördag-kväll allesammans!

22 augusti 2024

Sensommarkväll vid fästningen

Ny dag med nya möjligheter! Visst är det härligt =)

Skönt att vakna frisk till en ny dag, börja med morgonkaffe och sedan frukost. Hade tänkt gå ut på motionspromenad men det regnar så jag hamnade här i bloggen istället.

Igår eftermiddag upphörde regnet och solen kom fram =) Jag städade min balkong och sedan blev det en cykeltur till fästningen framåt kvällen.

Här är ingången till "Fästningsterassen", restaurangen med helt fantastiskt läge, med hela havet som utsikt. På lördag kommer mellansyrran med man och då ska vi äta här. Har aldrig varit här förut så det blir spännande och kul.

Det är verkligen historisk mark här vid fästningen. Enligt Wikipedia uppfördes en borg här redan i slutet av 1200-talet. Sedan har borgen byggts ut till en fästning. Under 1800-talet  fram till 1931 var fästningen ett fängelse.
Det är så vackert att gå omkring här vid fästningen. Förutom att känna historiens vingslag kan man beundra den fantastiskt fina utsikten över både hav och land.
Härifrån ser jag ända hem till mej =)

Har markerat mitt hus med det blå strecket. Ser ni?

Gamla kanoner finns kvar och man får akta sig för stupet ned mot vallgraven.

Här uppifrån ser jag vackra strandpromenaden, där jag brukar gå mina motionsrundor.
Här har jag zoomat in ståtliga Subbe Fyr.

Vackra gräsbeklädda murar, i solens kvällsljus.

Det var en fin utflykt till Varbergs fästning igår kväll!

Nu när jag suttit här och bloggat har det slutat regna, kanske kommer jag ut på en motionsrunda ändå.

På lördag kommer mellansyrran med man till Varberg. Vi ska äta på Fästningsterassen som sagt. Kanske blir det även en runda på Varbergs Torg, kanske ett bad, vi får se.

Nästa lördag blir det en tur till Göteborg för att träffa Adam, luncha på stan och gå på foto-utställning.

20 augusti 2024

De senaste dagarna och idag

Här kommer lite dagboks-anteckningar från de senaste dagarna och idag.

I söndags eftermiddag och kväll var jag tillsammans med Arwid och familjen hemma hos Lottas föräldrar i deras Varbergs-hus. Vi blev bjudna på en ljuvligt god fiskgryta och till dessert fick vi Lottas äppel-päron-paj med vaniljsås. Jätte-mysigt och trevligt! 

 
Igår gick jag min vanliga motionsrunda i strålande sol. På eftermiddagen hade jag bokat tvättstugan. När jag äntligen var klar med tvätten cyklade jag till Kåsa-stranden där jag njöt av kvälls-sol och bad i härliga vågor. Kändes som jag var utomlands! 

Idag efter frukost samma motionsrunda som igår och sol även idag. Har varit i Varberg centrum och hämtat paket. Cyklade sedan till "Blomsterhavet" och köpte några nya gröna växter till köksfönstret, passade på nu när det är 50%. När jag kom hem planterade jag om de nya växterna i större krukor och fortsatte sedan med resten av mina krukväxter. Fint när alla växter fått ny jord och duschats men... vilken röra det blir när man håller på med omplanteringen i köket. Nu har jag röjt upp allt, städat och lugnet har lagt sig.
Har varit ute på gården ikväll och vattnat i min odlingslåda. Plockade med lite blommor, en gurka och en liten paprika.
Idag har jag lyckats få ihop c:a 17000 steg så nu tar jag kväll =)

Hoppas ni har det bra allesammans! Ta hand om Er, på absolut bästa sätt!

Stor kram till Er alla från bloggerskan 💚💛💗 

18 augusti 2024

Lördag i skogen och i "Läjet"

Igår förmiddag åkte vi iväg till skogen för att plocka kantareller. Det var Arwid, Lotta, Lo, Tuva, Lottas mamma och pappa och jag som gav oss ut i skogarna. Till en början lite klent resultat men sedan hittade Arwid och Lotta en massa bra svampställen.

Lo var jättebra på att hitta både kantareller och små grodbarn. Här håller hon en liten groda i handen. Tuva fick sitta i bärstol när vi var i skogen.

Härligt att vara i skogen! Jag såg bara en mygga och inte en enda fluga. 

Efter lunchpaus med egna lunchmackor, åkte vi ytterligare en bit in i skogen. Vilken vacker skog, här i skogen rann det också en liten porlande bäck.

Det fanns massor av små grodor även i denna skog.

Lo höll i tre små grodor samtidigt

Ja, det finns mycket att se och upptäcka i skogen.

När vi kom tillbaka satt Lo och jag ute i trädgården och rensade svamparna. Det blev nästan 700 g kantareller. När svampen var rensad gjorde Arwid och Lottas pappa middag till oss och det blev en ljuvligt god kantarellpasta. Middagen serverades sedan i uterummet. Till dessert blev det färska jordgubbar med grädde.  

Efter maten cyklade jag och Lottas föräldrar utmed havet och hem.

Vilken härlig och mysig dag och kväll!


Idag, framåt eftermiddagen, är jag tillsammans med Arwid och familjen bjuden hem till Lottas föräldrar i deras Varbergs-hus.

Så bra jag har det =)

16 augusti 2024

Fredag på Granitvägen

Idag är det inomhus-väder med ösregn utanför men framåt eftermiddagen ska det bli solsken igen =) Har veckostädat mitt hem nu på förmiddagen så här doftar det såpa och rent.

Känns bra att jag igår eftermiddag och tidig kväll var på stranden en stund, tog även ett kvällsdopp i havet. Snart är kanske badsäsongen slut och jag vill ta tillvara på varje möjlighet till ett bad innan det är för sent. En del badar ju året runt men där är jag inte än...

Igår pysslade jag om mina blommor på balkongen. De som klarat sig bäst på min balkong är lavendel, palettblad, murgröna, pelargon och denna fina stjärnöga. Verbena, million bells och fuchsia trivdes inte alls, tror det blev alldeles för varmt för dem i eftermiddags- och kvälls-solen. Min tomatplanta har klarat sig bra men behöver vattnas två gånger dagligen.

Det var allt för idag! Ha en trevlig helg nu allesammans!

Kram till Er alla från bloggerskan 💚